اقدامات لازم در صورت گیرافتادن (محبوس شدن) در آسانسور
برخی مواقع آسانسور بنا به دلایل فنی از حرکت ایستاده و اصطلاحا گیر می کند و مسافران داخل کابین در آن محبوس می شوند. در این هنگام رعایت برخی نکات ضروری بوده و ضمن اطلاع از این موارد و رعایت در زمان لازم، لطفا به دیگران نیز اطلاع رسانی نموده و مسئولیت اجتماعی خود را ایفا نمایید.
توجه و تذکر جدی: حیاتی ترین و مهمترین تذکر این است که خونسردی خود را حفظ نموده و به افراد بیرون آسانسور اطلاع دهید ولی هیچ تلاشی برای باز کردن در کابین نکنید که باعث بروز خطرات جانی جبران ناپذیر و ناگواری خواهد شد.
- اگر آسانسور قبل از رسیدن به مقصد از حرکت ایستاد و اصطلاحا گیر کند، جای نگرانی ندارد و اگر آسانسور دارای سیستم نجات اضطراری باشد، پس از چند ثانیه شما را در نزدیکترین طبقه به بیرون هدایت می کند.
- آسانسورهای دارای گواهینامه استاندارد، مدارک طراحی و محاسباتی داشته و سیم بکسل آنها با ضریب اطمینان بالایی طراحی شده و امکان پاره شدن آن چیزی نزدیک به صـفر می باشد و لذا نـگران سقـوط آسـانسور نباشـید.
- آسانسورهای دارای گواهینامه استاندارد مجهز به سیستم ترمز ایمنی (پاراشوت) می باشد و خطر سقوط صفر می شود.
- هوا و اکسیژن کافی از منافذ دیواره های کابین آسانسور تامین می شود و خطر کمبود اکسیژن و خفگی وجود ندارد.
- از تاریکی داخل کابین نترسید، چراکه چراغ های داخل کابین آسانسورها در حالت بدون حرکت خاموش می باشند.
- خونسرد باشید و از فریاد و کوبیدن به درب پرهیز نمایید، شاید افرادی داخل کابین باشند که تشویش شما باعث ایجاد وحشت و استرس شود.
- از تلفن داخل کابین یا تلفن همراه خود استفاده نمایید و با شماره های درج شده در پلاک داخل کابین تماس بگیرید.
- اگر تلفن در دسترس نبود، زنگ خطر داخل کابین را فشار دهید یا با صدای بلند ولی خونسرد کمک بخواهید.
- به افرادی که به کمک می آیند، اعلام کنید که خودشان اقدامی نکنند و فقط به فـرد آمـوزش دیده یا شرکت آسانسوری اطلاع دهند.
- بسته بودن دربها برای حفظ ایمنی شما می باشد و به هیچ وجه درصدد باز کردن درب های کابین نباشید، چون باعث خطرات جـدی می شود و بسیاری از حوادث اتفاق افتاده در حـوزه آسـانسور نتیجه مواردی است که افراد تلاش می کنند خودشان را از داخل آسانسور خارج کنند.
مهدی سلیمان نژاد
مدیر فنی بازرسی آسانسور و پله برقی