شرکت بازرسی مهندسی آراد پایا کیفیت با اخذ مجوز از سازمان ملی استاندارد و مرکز ملی تایید صلاحیت ایران در زمینه تایید نوع (TA) و تطابق تولید (COP) خودرو، خدمات بازرسی های مربوطه را ارائه می نماید. این فعالیتها بر اساس قوانین سازمان ملی استاندارد ایران متمرکز میباشد.
گزارشات تائید نوع و تطابق تولید این شرکت بازرسی، با بررسی و تحلیل مدارک و گزارشات آزمونها و همچنین بازرسی های مربوط به هر یک از فرآیندهای مذکور (بازرسی از محصول - فرایند تولید) صورت می پذیرد.
شرکت بازرسی مهندسی آراد پایا کیفیت همواره سعی نموده است انجام بازرسی ها در زمان مناسب با نوع بازرسی، بر اساس استانداردها و دستورالعمل ها انجام گردد تا از این طریق رضایت مشتری را بر اساس قوانین موجود و رضایت مصرف کننده را در استفاده از محصول نهایی جلب نماید.
دامنه فعالیت واحد بازرسی تایید نوع خودرو
برای ثبت اطلاعات بازرسی تطابق تولید و ارسال مدارک مورد نیاز به لینک https://is.inso.gov.ir/Account/Login مراجعه نمایید.
تائید نوع (Type Approval)
هدف از تایید نوع تعیین رویه ای است كه براساس آن، مرجع تائید (سازمان ملی استاندارد ایران) گواهی می دهد نوعی از وسیله نقلیه، سیستم، قطعه یا مجموعه فنی جداگانه، الزامات فنی مربوط به استاندارد 6924 یا استانداردهای جداگانه (استانداردهای 85 گانه خودرو) را برآورده می سازد.
دامنه کاربرد تائید نوع برای هر وسیله نقلیه موتوری (گروه های M و N) و تریلر آن (گروه O) میباشد كه به منظور استفاده در جاده در نظر گرفته شده است. وسیله نقلیه موتوری، هر وسیله نقیله با قوای محرکه موتوری را گویند که با امکانات خود حرکت کرده و با داشتن حداقل ۴ چرخ، دارای حداکثر سرعت طراحی بیش از ۲۵ کیلومتر بر ساعت بوده و به صورت کامل، کامل شده یا غیرکامل باشد
خودروسازان برای ارائه محصولات خود به بازار نیازمند اخذ مجوزهای مختلف از سازمانهای متولی در زمینههای استاندارد، محیط زیست، ایمنی، مصرف سوخت و غیره هستند تا با اثبات رعایت موارد ایمنی و زیست محیطی در محصولاتشان مجوز ورود به بازار را پیدا کنند. در این راستا خودروسازان و یا واردکنندگان، ملزم به اخذ مجوز تایید نوع خودرو از سازمان ملی استاندارد ایران می باشند. بازرسی و بررسی های لازم توسط شرکت بازرسی انجام شده و گزارشات لازم به سازمان ملی استاندارد ارسال می گردد و مجوز تایید نوع بر اساس الزامات فنی استاندارد 6924 صادر میگردد.
لازم به توضیح است پایه و اساس استانداردهای تایید نوع خودرو، دستورالعمل های اتحادیه اروپا و مقررات تدوین شده توسط کمیسیون اقتصادی اروپایی ملل متحد می باشد و براساس تصمیم سازمان ملی استاندارد ایران، تعداد استانداردهای تایید نوع خودرو از سال 1396 به 85 عنوان تغییر یافته است.
تطابق تولید (COP-Conformity of Production)
رویه ای است که بر اساس آن اطمینان از تطابق محصولات تولید شده با نوع تایید شده تحقق می یابد. (قابلیت تولید مداوم محصولات مطابق مشخصات، ویژگیهای ایمنی و عملکردی و الزامات کیفی و علامت گذاری در تائید نوع)
بازرسی تطابق تولید (COP) عبارت است از مجموع بازرسیها و نظارتهایی که به منظور اطمینان از انطباق محصولات تولید انبوه با نمونه اولیه صورت می گیرد و نمونه اولیه دارای گواهی تایید نوع می باشد. بازرسی تطابق تولید شامل دو بخش “ارزیابی اولیه” و “ارزیابی ادواری” میباشد. ارزیابی اولیه در مرحله تایید نوع و بعد از بررسی و تایید مدارك انجام میپذیرد و هدف آن حصول اطمینان از وجود و استقرار سیستمهای مدیریت کیفیت، وجود و استقرار روشها و دستورالعملهای تضمینکننده از كنترل موثر در حین تولید و همچنین بازرسی و کنترل نمونه تولید شده با نمونه اولیه میباشد.
لازم به ذکر است ارزیابیهای ادواری تطابق تولید، پس از اعطای گواهینامه تایید نوع و در حین تولید انبوه خودرو، توسط شرکتهای بازرسی دارای تایید صلاحیت صورت میگیرد.
کاربری (اتاق بار) خودروهای ناکامل
واژه کاربری در صنعت خودروسازی مربوط به نوع استفاده از کامیون مربوطه میباشد، بنابراین هر نوع تجهیزات که در پشت انواع کامیونها نصب میگردد، یک نوع کاربری محسوب میگردد.
با توجه به تولید خودروهای غیر کامل در شرکتهای خودروساز (هر خودرویی که جهت نیل به تمامی الزامات مربوط به استاندارد ملی ۶۹۲۴ حداقل به یک مرحله تکمیل دیگر نیاز دارد تا قابل استفاده نهایی توسط کاربر آن باشد) و نیاز مشتری به تکمیل و یا تغییر کاربری خودروهایی که توان انجام کارهای مختلف را داشته باشد و همچنین الزامات قانونی که سازمانهایی مانند وزارت صنعت معدن و تجارت، پلیس راهنمایی و رانندگی دارند، این نیاز را در جامعه ایجاد میکند که از طریق شرکتهای بازرسی تائید صلاحیت شده توسط مرکز ملی تایید صلاحیت ایران بتوان بستری مناسب برای کاربری سازان و استفادهکنندگان از کاربریها مهیا کرد.
بازرسی فیزیکی و ظاهری خودرو
بازرسی فیزیکی و ظاهری خودرو، نوعی از بازرسی فنی می باشد که توسط شرکت های بازرسی بصورت فیزیکی و چشمی برای کلیه موارد اعلامی سازمان ملی استاندارد، در تمامی مبادی گمرکی سطح کشور و در انبار محصول شرکت های خودروساز داخلی انجام شده و گزارش های مربوطه به سازمان ملی استاندارد ارائه می گردد.
اهمیت استانداردهای ۸۵ گانه خودرویی
خودروها باید به گونهای طراحی شوند تا سرنشینان در آن احساس امنیت داشته باشند. یکی از موارد بسیار مهمی که در تولیدات خودرو باید رعایت شود، ایمنی آن است. هر چه خودرو ایمنتر باشد، آمار تلفات ناشی از تصادفات کاهش خواهد یافت. در چند سال اخیر ایمنی خودروهای تولید شده نسبت به خودروهای قدیمی افزایش یافته است و دلیل آن هم رعایت استانداردهای ۸۵ گانه خودرویی در ساخت خودروهاست. سازمان ملی استاندارد ایران رعایت الزامات ۸۵ گانه ایمنی را برای خودروسازان الزامی کرده است و در صورت رعایت نکردن آن، خودرو اجازه تولید نخواهد داشت. تمامی مواردی که در ایمن سازی خودرو نقش دارند، مانند تجهیزات مربوط به فرمان، سیستم ترمز، چراغهای مه شکن و غیره جزو بندهای استاندارد۸۵ گانه می باشند.
از مزایای رعایت استانداردهای ۸۵ گانه خودرویی میتوان به کاهش آلودگی هوا، افزایش امنیت سرنشینها و همچنین عابرین پیاده، امنیت دیگر خودروهای در حال حرکت در خیابان و غیره اشاره کرد.
ارتباط با مسئولین بخش بازرسی خودرو
مراحل اخذ مجوز تولید خودرو با تمرکز بر سازمان ملی استاندارد ایران
مراحل اخذ مجوز واردات خودرو با تمرکز بر سازمان ملی استاندارد ایران
مراحل انجام کار تایید نوع خودرو توسط شرکت بازرسی
مراحل انجام کار تطابق تولید توسط شرکت بازرسی
مراحل انجام کار بازرسی کاربری خودروهای ناکامل توسط شرکت بازرس
مراحل انجام کار بازرسی فیزیکی و ظاهری خودروهای وارداتی توسط شرکت بازرسی