به وب سایت شرکت بازرسی مهندسی آراد خوش آمدید ۴۰۶۶۳۳۶۲ (۰۲۱) info@aradco.ir

بلاگ

استاندارد علائم پویا (دینامیکی) در محیط فیزیکی


علائم پویا که در موقعیت‌های متنوع و متغیر مانند بزرگراه‌ها و ساختمان‌های عمومی استفاده می‌شوند، برای ارائه اطلاعات فوری، به‌روز و مرتبط مهم هستند. بنابراین، برای اینکه موثر باشند، باید بسیار قابل مشاهده، ایمن و در دسترس همگان باشند. استاندارد جدیدی برای اطمینان از وجود آنها به تازگی منتشر شده است.

ISO 23456-1، علائم دینامیک در محیط های فیزیکی - قسمت 1: الزامات عمومی، مشخصات مورد توافق بین المللی را برای ارگونومی صحیح چنین علائمی، از جمله قابلیت دید، ایمنی تصویر بصری و دسترسی ارائه می کند.

این استاندارد ماهیت متغیر علامت را با توجه به محیط آن، مانند روشنایی و تراکم افراد، در نظر می گیرد. این راهنمایی که هم برای تولیدکنندگان دستگاه و هم برای سازندگان محتوا مفید است، بستری را فراهم می کند که فناوری چنین علائمی می تواند در آن رشد کند.

ISO 23456-1 توسط کمیته فرعی ISO SC 5، ارگونومی محیط فیزیکی، کمیته فنی ISO/TC 159، ارگونومی توسعه داده شد. دبیرخانه ISO/TC 159/SC 5 BSI، عضو ISO برای انگلستان است.

علائم دینامیکی که اطلاعاتی را با تصاویر مکانی و زمانی در حال تغییر ارائه می‌دهند، برای ارائه احتیاط‌ها برای بهبود ایمنی در محیط‌های ترافیکی جاده‌ها، ساختمان‌های عمومی، فضاهای بیرونی و کارخانه‌ها و برای ارائه راهنمایی‌های سریع و مطمئن برای راحتی بیشتر در آن موقعیت‌ها در نظر گرفته شده‌اند. برای نمایشگرهای ایستا، ISO 7010 اندازه کافی را بسته به فاصله مشاهده مشخص می کند. در حال حاضر، بیشتر اطلاعاتی که مکان‌ها و جهت‌های خاص را در فضا نشان می‌دهند، به علائم ساکن بستگی دارد. توسعه علائم پویا در بسیاری از کشورها در مرحله عملی است.

اگرچه اهمیت، ضرورت و امکان سنجی علائم پویا شناخته شده است، اما در حال حاضر هیچ استاندارد بین المللی وجود ندارد که الزامات ارگونومیکی را که باید برای سازندگان دستگاه و تولیدکنندگان محتوا درک شود، توصیف کند. برای اینکه این فناوری جدید به سرعت و به اندازه کافی در بازار گسترش یابد، مهم است که از طرح هایی که ویژگی های ارگونومیک گیرنده اطلاعات را در نظر نمی گیرند اجتناب شود. بر این اساس، این سند اصول ارگونومیک برای اعمال علائم دینامیکی را تشریح می کند.
این سند مجموعه مشترکی از الزامات عمومی را برای پیشرفت‌های آتی استانداردهای فردی توصیف می‌کند که در آن معیارهای عددی الزامات بسته به محیط هدف فردی تنظیم می‌شوند.

منبع: https://www.iso.org/news/ref2727.html